7 найкращих рецептів млинців на молоці
Класичні млинці на молоці
Млинці виходять дуже ніжними та м’якими.
Складові:
- 3 яйця;
- 2 столові ложки цукру;
- ¼ чайної ложки солі;
- 500 мл молока;
- 220-240 г борошна;
- ¼ чайної ложки соди;
- 2-3 столові ложки рослинної олії + для змащування.
Приготування
Збийте вінчиком яйця з цукром і сіллю. Влийте приблизно 100 мл теплого молока і збийте ще раз. Всипте просіяне борошно і соду, ретельно перемішайте.
Поступово влийте тепле молоко, перемішуючи тісто до однорідної консистенції. Додайте олію, збийте і дайте тісту настоятися 10-15 хвилин.
Змастіть сковороду невеликою кількістю олії та гарненько розігрійте. Покрийте дно тонким шаром тіста та обсмажуйте на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.
Змащувати сковороду можна тільки перед приготуванням першого млинця.
Ажурні млинці на молоці та кефірі
На готових млинцях з’являється багато маленьких дірочок, тому їх і називають ажурними.
Складові
- 360 мл молока;
- 120 мл кефіру;
- 2 яйця;
- 150 г борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 2 столові ложки цукру;
- ⅓ чайної ложки солі;
- 2 столові ложки рослинної олії + для змащування.
Приготування
З’єднайте молоко і кефір. Додайте яйця і збийте вінчиком. Просійте борошно, розпушувач, цукор і сіль. У рідку масу додайте борошняну суміш і олію і перемішайте до однорідної консистенції.
Розжарити сковороду, змащену невеликою кількістю олії. Викладіть трохи тіста так, щоб воно покрило її дно. Готуйте на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Обов’язково змащуйте сковороду олією перед кожною новою порцією тістау.
Ажурні млинці на молоці та дріжджах
Дріжджові млинці будуть трохи товщі звичайних. Багато хто любить їх як раз за їх пишність. А ще в них теж буде багато дірочок.
Складові
- 30 г пресованих дріжджів;
- 3 столові ложки цукру;
- 1 л молока;
- 3 яйця;
- 1 чайна ложка солі;
- 600 г борошна;
- 200 г вершкового масла.
Приготування
Розкришіть дріжджі, додайте 1 ложку цукру і залийте невеликою кількістю теплого молока. Ретельно перемішайте і залиште настоюватися, поки готуєте інші інгредієнти.
У великій ємності збийте вінчиком яйця, сіль і цукор, що залишився. Якщо хочете, цукру можна взяти побільше. Влийте все тепле молоко і збийте. Додайте дріжджову суміш і ще раз перемішайте.
Поступово всипте борошно, перемішуючи тісто до однорідного стану. Влийте в нього половину розтопленого масла. Накрийте ємність рушником і приберіть в тепле місце на 40-50 хвилин. За цей час тісто потрібно перемішати пару раз.
Гарненько розігрійте частину масла, що залишилося на сковороді. Налийте на неї тісто і обсмажуйте на середньому вогні до рум’яності з обох сторін. Тіста беріть трохи більше, ніж на всі інші млинці.
Сковороду потрібно змащувати перед приготуванням кожного млинця.
Заварні млинці на молоці та воді
Млинці вийдуть тонкими, ніжними та трохи ажурними.
Складові
- 480 г борошна;
- 1 чайна ложка солі;
- 2 столові ложки цукру;
- 500 мл молока;
- 3 яйця;
- 1 столова ложка рослинної олії + для змащування;
- 620 мл води.
Приготування
Додайте в просіяне борошно сіль, цукор, молоко і перемішайте. Введіть яйця і ретельно збийте вінчиком до однорідності. Влийте масло і перемішайте. Потім додайте гарячу воду і ще раз ретельно збийте масу вінчиком. Дайте тісту настоятися приблизно 30 хвилин.
Змастіть сковороду невеликою кількістю олії та гарненько розігрійте. Викладіть тонкий шар тіста і готуйте на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Змащувати сковороду можна тільки перед приготуванням першого млинця.
Заварні млинці на згущеному молоці та воді
Випічка на згущеному молоці буде солодкою, ароматною і красивою.
Складові
- 370 г згущеного молока;
- 2 яйця;
- дрібка солі;
- 650 мл води;
- 300-320 г борошна;
- 2 столові ложки рослинної олії + для змащування.
Приготування
Вінчиком збийте згущене молоко, яйця і сіль. У банку з-під згущеного молока влийте гарячу воду і додайте до суміші. Вам знадобиться дві баночки води – це приблизно 650 мл. Всипте борошно і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Додайте в тісто олію і залиште на 15 хвилин.
Розжарити сковороду, змащену невеликою кількістю олії. Викладіть трохи тіста так, щоб воно покрило дно сковороди. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Змащувати сковороду перед кожним новим млинцем необов’язково.
Млинці на молоці без яєць
Цей рецепт виручить, якщо ви з якоїсь причини не їсте яйця або їх просто не виявилося в холодильнику.
Складові
- 200 г борошна;
- 2 столові ложки цукру;
- дрібка солі;
- 500 мл молока;
- 2 столові ложки рослинної олії + для змащування.
Приготування
У просіяне борошно всипте цукор і сіль. Розмішуючи вінчиком, порційно вливайте молоко кімнатної температури. Додайте олію і ще раз ретельно збийте тісто. Залиште його настоюватися 15 хвилин.
Розжарити сковороду, змащену невеликою кількістю олії. Покрийте дно тонким шаром тіста і готуйте на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Змащувати сковороду перед кожним новим млинцем необов’язково.
Картопляні млинці на молоці
Це несолодкі млинці з ароматом часнику і зеленої цибулі.
Складові
- 3 середні картоплини;
- 250 мл молока;
- 1-2 зубчики часнику;
- 2 яйця;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- 4 столові ложки рослинної олії + для змащування;
- 150 г борошна;
- кілька стеблів зеленої цибулі.
Приготування
Наріжте очищену картоплю великими шматочками та відваріть до м’якості. Злийте воду і розімніть овочі товкачем. Додайте гаряче молоко і подрібнений часник і зробіть однорідне пюре.
Через пару хвилин додайте яйця, сіль, цукор, олію і перемішайте. Поступово всипте просіяне борошно, замісивши тісто. Воно повинно бути трохи густіше, ніж звичайне млинцеве.
Змастіть сковороду олією і гарненько розігрійте. Розподіліть по ній трохи тіста і присипте рубаною цибулею. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Змащувати сковороду олією краще перед кожною новою порцією тіста.
Смачного!