NASA успішно випробувало систему екстреної посадки модуля екіпажу, скинувши його в спеціальний басейн (відео)

Як NASA тестує модуль для приводнення екіпажу? Дивіться.

Інженери NASA скинули 6-тонний макет космічного корабля Orion в великий басейн в рамках останнього з серії випробувань на падіння. Їх мета – підготовка до майбутньої місячної місії Artemis II (Артеміда 2).

На цей момент NASA оголосило про те, що випробування падіння макета модуля екіпажу пройшло успішно. Серія випробувань почалася 23 березня та була спрямована на збір даних для комп’ютерних моделей навантажень перед запланованим на 2023 рік польотом на Місяць.

У місії під назвою Artemis II астронавти не стануть безпосередньо приземлятися на Місяць, це мета для ще більш пізніх проєктів. Басейн 20 футів глибиною і котрий вміщує близько півтора олімпійських басейнів з водою. Падіння капсули в басейн глибиною 6 метрів під різними кутами й з різною швидкістю допомагає інженерам НАСА зрозуміти, як капсула витримає реальні навантаження, наприклад, при попаданні в атмосферу Землі та падінні в океан.

До того, як в серпні минулого року команда SpaceX Crew Dragon приземлилася в Мексиканській затоці, з приводнення у NASA була перерва в цілих 45 років. Через півстоліття після програми «Аполлон», серія місій «Артеміда» поверне людей на Місяць, причому в кінцевих планах в агентства безпосередня висадка членів екіпажу на поверхню – в ідеалі це має статися до 2024 року. Місії також повинні забезпечити безпечне повернення астронавтів і приводнення в Тихому океані.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше