Акваторію Сухого лиману на Одещині здадуть в оренду для вирощування креветок

Уряд дозволив віддати в оренду акваторію Сухого лиману на Одещині для вирощування молюсків та креветок.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що Кабінет Міністрів дозволив віддати в оренду акваторію Сухого лиману на Одещині для вирощування молюсків та креветок.

Відповідне розпорядження «Про проведення аукціону з продажу права на укладення договору користування на умовах оренди акваторією (водним простором) Сухого лиману для цілей морської аквакультури» №60-р схвалено урядом на минулому засіданні.

У міністерстві відзначають, що вперше в історії України підприємцям дозволять взяти в оренду частину акваторії для вирощування марикультури. Зокрема, конкретна ділянка водойми в Сухому лимані має вільний водообмін з морем та достатню солоність для вирощування мідій, різних видів креветок тощо.

Марикультура широко застосовується в більшості прибережних країн, Норвегії, Іспанії, Болгарії, Румунії. Лідером з вирощування продукції морської аквакультури серед Чорноморсько-середземноморських держав є Туреччина.

Джерело shotam

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше