Майнінг біткоїнів не такий страшний для екології, як заведено вважати – у 2030 році він створюватиме не більше 0,9% шкідливих викидів

Згідно зі звітом New York Digital Investment Group (NYDIG), майнінг біткоїнів буде генерувати лише 0,9% світових викидів вуглекислого газу до 2030 року, навіть якщо вартість усіх монет досягне $ 10 трильйонів. Шкода для екології, яку завдає майнінг криптовалют, обумовлена енергоємністю видобутку монет.

Майнінг вимагає величезної кількості електроенергії, велика частина якої зараз видобувається шляхом перероблення викопного палива. У минулому біткоїн неодноразово піддавався критиці через високе енергоспоживання. Вже у 2019 році на майнінг криптовалют по всьому світу витрачалося приблизно стільки ж електрики, скільки використовують Філіппіни. У травні цього року Ілон Маск (Elon Musk) заявив, що Tesla призупинить прийом платежів в біткоїнів через побоювання, викликані впливом майнінгу на екологію.

Свіжий звіт NYDIG показує, що ситуація не така страшна, як заведено вважати. Компанія стверджує, що викиди вуглекислого газу, зумовлені виробництвом електроенергії, що використовується для майнінгу, не є значними в глобальному масштабі. У звіті говориться, що майнінг біткоїнів пов’язаний лише з 0,1% викидів вуглекислого газу, що відповідає 33 мільйонам тонн. Це менше, ніж викиди, пов’язані з авіацією або системами кондиціонування. У звіті говориться, що після заборони на майнінгу в Китаї споживання мережі біткоїнів впало з 92 ТВт · год в березні цього року до 49 ТВт · год в липні.

NYDIG заявила, що розрахувала майбутнє енергоспоживання майнінгу біткоїнів на основі аналізу траєкторії цін, структури енергоспоживання, активності майнерів, розташування, економіки, цін на електроенергію й обсягів транзакційних зборів.

NYDIG каже, що екологічність майнінгу біткоїнів буде тільки підвищуватися, оскільки розвиток поновлюваних джерел енергії триває, а держави прагнуть знизити кількість шкідливих викидів від виробництва електрики.

Джерело businessinsider

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше