Вогняне лихо на воді: фрегат Brahmaputra ВМС Індії загорівся та перекинувся (фото)

На корабельні в Мумбаї, Індія, 21 липня загорівся і накренився фрегат військово-морських сил Brahmaputra.

За повідомленнями The Times of India, пожежа почалась ввечері, а вдалось її вгамувати лише під ранок наступного дня. Фрегат перебував на обслуговуванні, тому багато військових на судні не було, утім, відомо про зникнення молодшого матроса.

Керівництво вже склало комісію з розслідування інциденту та пошуку зниклого. Корабель зазнав серйозних пошкоджень.

Варто зазначити, що фрегати типу Brahmaputra повністю розроблені та побудовані в Індії як заміна фрегатам Godavari. Усього збудували три кораблі цього типу, що отримали свої назви на честь річок Індії: Brahmaputra, Betwa та Beas. Brahmaputra взяли на озброєння флоту у 2000 році.

Корабель призначений для багатоцільових операцій, включаючи протичовнову війну, боротьбу з надводними та повітряними цілями, що робить його критично важливою одиницею для оборонної спроможності країни.

Це вже не перша пожежа на військо-морських суднах в Індії. З 2010 року зафіксовано щонайменше 20 випадків пожеж. З 2000 року індійські військово-морські сили втратили у мирний час три кораблі.

Джерело gagadget

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше