ЗСУ знищили рідкісну РСЗВ «Ураган» на базі вантажівки «БАЗ»

Сили оборони України знищили рідкісну російську реактивну систему залпового вогню «Ураган» на шасі вантажівки «БАЗ».

Відповідне відео зі знищенням було опубліковане користувачем Facebook – Ігорем Сидоренком

Ворожа реактивна система залпового вогню була знищена спільними зусиллями співробітників М2 ЦСО «А» СБУ та армійськими пілотами БПЛА з «Fight Club 92» 92 ОШБр.

Спочатку ворожий «Ураган» був виявлений безпілотником аеророзвідки 92 ОШБр, який здійснював розвідувальний політ з пошуку ворога.

Виявлена ціль була ідентифікована як РСЗВ «Ураган», яка стояла у розгорнутому положені для введення вогню.

Після передачі координат місця розміщення ворожої реактивної системи, співробітники СБУ запустили у небо ударний дрон, який і уразив РСЗВ в районі пускової установки.

РСЗВ «Ураган» на шасі вантажівки «БАЗ» після влучання ударного дрона. Фото: «Fight Club 92»

Внаслідок прямого влучання, російський «Ураган» почав горіти, через що машина повністю вигоріла та була втрачена.

Знищення відбулося 16 червня 2024 року на території Бєлгородської області рф, звідки система здійснювала обстріл позицій українських захисників.

Треба зазначити, що знищена РСЗВ є доволі рідкісною версією, оскільки це одна з небагатьох нових систем, яка встановлюється на шасі вантажівки БАЗ-69092.

Ці РСЗВ на новому шасі в обмеженій кількості використовуються російською армією у війні проти України. Окрім цього, це втрата РСЗВ «Ураган» на новому шасі БАЗ.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що українські оборонці за допомогою HIMARS уразили російську РЛС П-18 на південному напрямку.

Внаслідок ураження російська модернізована РЛС П-18 була пошкоджена і, ймовірно, щонайменше виведена з ладу.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше