ЗСУ отримали дозвіл на використання безпілотного транспортера BoarTAC (відео)

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у війську універсальний безпілотний багатоцільовий транспортер переднього краю BoarTAC вітчизняного виробництва.

Про це повідомила пресслужба відомства.

При проєктуванні транспортера були враховані вимоги, які були сформовані на основі бойового досвіду українських військових.

Повідомляється, що наземний роботизований комплекс має низький силует, малошумний та малопомітний і має захист від куль та уламків.

«Крім того, апарат вийшов простим в експлуатації і ремонтопридатним у польових умовах. За ходовими характеристиками має високу прохідність і тяглову силу», – зазначити у Міноборони.

Безпілотний транспортер BoarTAC. 2024 рік. Фото: Міноборони України

Дистанційно керований оператором універсальний багатоцільовий транспортер BoarTAC може здійснювати доставку боєприпасів та провізії.

Також ця багатофункціональна платформа із встановленими на ній спеціальними кріпленнями, здатна виконувати евакуацію поранених. Крім того, за допомогою навісного обладнання здійснювати розмінування. Або навпаки – встановлювати мінні загородження.

У оборонному відомстві розповіли, що наземний роботизований комплекс BoarTAC може стати й мобільним вогневим засобом, адже є можливість інтеграції дистанційно керованих бойових модулів оснащених гранатометами чи кулеметами. Також заявляється, що вітчизняний транспортер можна використовувати як дрон-камікадзе.

«Завдяки широким гусеницям із великими ґрунтозачепами та захисним бампером, робот долає бездоріжжя, рови, неглибокі водні перешкоди»,– йдеться у повідомленні.

При цьому транспортер українського виробництва перевозить на собі близько 200 кг вантажу, або може тягну причіп з аналогічною вагою.

Бронеавтомобіль «Джура» виробництва НВО «Практика». Фото: МОУ

На початку серпня Міноборони також кодифікувало та допустило до експлуатації у ЗСУ бронеавтомобіль «Джура», призначений для виконання тактичних завдань.

Бронеавтомобіль був розроблений українською компанією НВО «Практика» на основі шасі позашляховика Land Cruiser 70. Він призначений для виконання тактичних завдань. Його особливістю є відносно низка вага та невеликі габарити, які дозволяють діяти максимально непомітно.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше