Apple презентувала iPhone 16-го покоління, нові Apple Watch і AirPods: ключові нововведення

Компанія Apple під час щорічної вересневої презентації представила чимало нових технологій, включно з iPhone 16. Його вирізняють кілька суттєвих функцій, що можуть переконати поціновувачів техніки бренду, які досі залишалися вірними своїм стареньким гаджетам, нарешті оновити їх. Також на конференції презентували ювілейний смартгодинник Apple Watch та бюджетні AirPods. Всі новинки надійдуть у продаж 20 вересня. Переповідаємо найголовніше.

iPhone 16 та iPhone 16 Plus

За повідомленням Apple, шістнадцяте покоління iPhone стане першим, спеціально розробленим для генеративного штучного інтелекту, який дозволить користувачам створювати текст і зображення за допомогою підказок природною мовою.

Базові моделі практично не відрізняють від торішніх, проте містять кілька цікавих оновлень.

  • Кнопка керування камерою. Для доступу до камери тепер можна користуватися новою кнопкою, розташованою на бічній панелі телефона. Вона також надасть користувачам доступ до «візуального інтелекту». Наприклад, камеру можна «навести» на ресторан, і iPhone 16 збере корисну інформацію про нього, як-от відгуки, меню та способи бронювання. Також камеру можна буде використовувати для ідентифікації різноманітних об’єктів (архітектурних пам’яток та навіть породи собак), а ще для того, щоб додавати події в календар.
  • Siri зможе отримувати текстові повідомлення користувачів. Наприклад, віртуальний асистент може нагадувати вам про рекомендації, надіслані друзями, а також за голосовою командою надсилати користувачам із переліку контактів повідомлення та вміст із пам’яті пристрою.
    Нові кольори. IPhone 16 та IPhone 16 Plus доступні в білому, чорному, блакитному, ультрамариновому та рожевому кольорах. Щодо розмірів, то діагоналі становлять 6,1 дюйма для iPhone 16 і 6,7 дюйма для iPhone 16 Plus.
  • Кнопка-гойдалка з моделі iPhone 15 Pro тепер розташовується на лівій бічній грані пристрою. Варто згадати і про новий повзунок для керування камерою. За допомогою дотику до нього користувачі зможуть керувати налаштуваннями.
  • Швидший процесор. iPhone 16 має більшу пропускну здатність системної пам’яті, щоб краще підтримувати Apple Intelligence, а також склокерамічний удвічі яскравіший та на 50% міцніший екран та на 40% швидший графічний процесор A18.

Технологія штучного інтелекту Apple Intelligence на пристроях почне працювати вже на оновленій операційній системі iOS 18.1, яку мають запустити приблизно за місяць.

Ціна iPhone 16 буде – $799, а iPhone 16 Plus – $899.

iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max

Нові iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max вирізняє більша діагональ дисплея – 6,3 і 6,9 дюйма відповідно. Крім того, вони отримали найтонші рамки та найпотужніші в усій лінійці процесори. До того ж саме ці моделі заявлені як найавтономніші з усіх пристроїв із максимальним за всю історію Apple часом роботи від одного заряду батареї. Титановий корпус захищений від подряпин та інших ушкоджень, а ще – пристрої доступні в новому кольорі Desert Titanium

Також варто відзначити:

  • 3-нм однокристальну систему A18 Pro;
  • чип з 16-ядерним нейронним процесором для роботи на Apple Intelligence;
  • Fusion Camera на 48 МП;
  • ультраширококутну камеру на 48 МП;
  • 5-кратний зум у телефотокамері, яка між тим зберегла роздільну здатність 12 МП;
  • пристрої дозволяють знімати відео з роздільною здатністю 4K зі швидкістю 120 кадрів на секунду з можливістю сповільнити кліп після його запису;
  • просторове аудіо зі зниженим фоновим шумом дає змогу відео виділяти розмови людей із навколишнього шуму.

 

Apple Watch десятого покоління

Ювілейна лінійка Apple Watch одержала найбільші та на 40% яскравіші дисплеї, найтонші корпуси з полірованим титановим покриттям, динаміки для прослуховування музики та найшвидше заряджання.

Новинку вирізняють:

  • функція відстеження апное уві сні (очікується, що вона буде доступна в більш як 150 країнах пізніше цього місяця після схвалення Управлінням з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США);
  • вбудовані датчики вимірювання температури води та глибини (пристрій можна занурювати на глибину до 6 м) та спеціально розроблені для підводного плавання функції, як-от
  • здатність визначати напрямок руху та час перебування під водою;
  • швидке заряджання – усього 30 хвилин достатньо, щоб відновити 80% заряду, а час автономної роботи становить до 18 годин.

Ціна на Apple Watch стартуватиме від $399.

AirPods 4 та AirPods Max 2

Останню модель AirPods компанія називає своїм найзручнішим комплектом. Вона має вдосконалену форму для кращого розміщення навушників у вухах користувача та отримала функцію слухового апарату, що очікує на схвалення регуляторних органів.

AirPods 4 мають більше можливостей для відтворення та призупинення музики, а відповідати на дзвінки та завершувати їх тепер можна просто кивком голови. Новинку можна придбати у двох варіантах – з функцією шумопоглинання та без неї. Варто відзначити й так званий «режим прозорості», який дозволяє чути зовнішнє середовище на тлі прослуховування треків.

Ціна класичної моделі AirPods 4 – $129. Версія із шумозаглушенням трішки дорожча – $179.

AirPods Max 2 доступні в п’яти кольорах – Midnight, Starlight, Blue, Purple і Orange. Зарядний футляр отримав роз’єм USB-C, дещо змінився і його дизайн. Цю флагманську модель вирізняють також поліпшене шумозаглушення і адаптивний звук.

Придбати AirPods Max 2 можна від $550.

 

Джерело mc.today

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше