Україна вперше приєдналася до навчань НАТО з боротьби проти безпілотників

Україна вперше взяла участь разом з представниками приватного сектора і наукової спільноти у навчаннях НАТО з протидії безпілотникам.

Про це повідомила пресслужба НАТО.

З 10 до 20 вересня понад 450 учасників з 19 країн-членів Північноатлантичного альянсу і трьох країн-партнерів зібралися в Нідерландах для перевірки здатності комерційно доступних систем протидії БПЛА працювати разом.

Повідомляється, що під час щорічних навчань НАТО з технічної сумісності системи протидії безпілотним літальним апаратам (БПЛА) було випробувано понад 60 систем і технологій протидії дронам, таких як датчики, системи наведення на безпілотники, глушилки і кіберперехоплювачі, в реальних умовах.

Зазначається, що перша активна участь України в цих навчаннях є частиною Дорожньої карти інноваційного співробітництва Україна – НАТО, схваленої лідерами країн Альянсу та України на Вашингтонському саміті.

«Такі навчання надають унікальну можливість для спільного вирішення нагальних проблем, таких як автономність і оперативна сумісність безпілотників, а також для вивчення бойового досвіду України в боротьбі з малими безпілотними літальними апаратами», – йдеться у повідомленні.

Інтеграція технологій протидії безпілотникам в Інтегровану протиповітряну і протиракетну оборону НАТО є важливою для посилення сил і засобів стримування та оборони Альянсу.

У повідомленні НАТО зазначається, що на Вашингтонському саміті, який відбувся у липні 2024 року, члени Північноатлантичного альянсу здійснили кроки з подальшого поліпшення готовності, реагування та інтеграції протиповітряної і протиракетної оборони НАТО.

Також вони домовились підтримувати розробку і впровадження інтегрованої архітектури протиповітряної й протиракетної оборони для України.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше