Головний науковий співробітник OpenAI покинув компанію після виходу технічного директора Міри Мураті

Головний науковий співробітник OpenAI, Боб МакГрю, разом із віцепрезидентом з досліджень Барретом Зофом залишили компанію в середу, всього через кілька годин після того, як технічний директор (CTO) OpenAI Міра Мураті оголосила про свій відхід.

Генеральний директор компанії, Сем Альтман, повідомив про ці відставки на своїй сторінці у X в середу ввечері та розповів про плани щодо переходу керівництва.

«Міра, Боб і Баррет прийняли ці рішення незалежно один від одного та мирно», — зазначив Альтман. «Однак обставини склалися так, що краще було зробити це одночасно, аби забезпечити плавний перехід для наступного покоління керівників».

Віцепрезидент з досліджень Марк Чен отримав підвищення до старшого віцепрезидента з досліджень і разом з Якубом Пахоцкі, який обійматиме роль головного науковця, очолить дослідницький напрямок компанії.

Також, Метт Найт, колишній керівник відділу безпеки, став головним директором з інформаційної безпеки OpenAI, а Кевін Вейл (керівник напряму продуктів) та Шрінівас Нараянан (віцепрезидент з інженерії) продовжать керувати прикладною командою, відповідальною за впровадження технологій компанії як для корпоративних клієнтів, так і для споживачів.

Заслужений науковець Джош Ачіам отримав нову роль як керівник місіонального управління, відповідальний за стратегію і культуру в компанії. Альтман зазначив, що Марк, Якуб, Кевін, Шрінівас, Метт і Джош звітуватимуть перед ним.

Водночас Альтман підкреслив, що незважаючи на хвилю відставок, ці зміни — частина нормального процесу адаптації компанії, яка швидко розвивається.

Сам МакГрю у своєму коментарі зазначив, що настав час для нього зробити перерву. Він додав, що за останні вісім років компанія, до якої він приєднався у 2017 році, виросла з маленької некомерційної організації до одного з лідерів у сфері досліджень і розробок.

Водночас Баррет Зоф, який приєднався до OpenAI у 2022 році, підкреслив, що саме зараз для нього є природним момент для нових можливостей поза OpenAI.

Важливо зазначити, що ці відставки відбуваються на тлі повідомлень про перехід OpenAI до моделі комерційної компанії та потенційної оцінки вартості компанії у $150 мільярдів. Тож внутрішні суперечки щодо стратегії розвитку могли стати каталізатором для таких рішень.

Більше деталей про зміни можна буде дізнатися після внутрішньої зустрічі компанії, запланованої на четвер.

МакГрю, Зоф і Мураті доповнили список топ-менеджерів, які залишили OpenAI впродовж останніх кількох місяців.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше