У день народження путіна українські хакери атакували і відключили головні телеканали росії

російська державна медіакомпанія ВГТРК, яка володіє основними національними телеканалами росії, зокрема «росія-1» і «росія-24», а також безліччю регіональних каналів і радіостанцій, зазнала 7 жовтня масштабної кібератаки. Пізніше стало відомо, що це привітання путіна з днем народження від проукраїнського хакерського угрупування.

Під кібератакою опинилися цифрова інфраструктура медіахолдингу, яка охоплює понад 20 каналів: «росія 1», «росія 24», «Культура», «Вести FM», «Маяк», ртр «Планета» й інші. Внаслідок чого виникли проблеми з наповненням ефіру, довелось ставити архівні відео. Станом на 13:00 трансляція не працювала. Також були проблеми й з перепустками для співробітників.

«Хоч ефір каналів ВДТРК не переривався, з його наповненням виникли проблеми. Хакерська атака поклала внутрішній сервер, а з ним і програму Dalet, де лежать вихідники сюжетів. Журналісти обговорюють між собою: незрозуміло, чи залишаться вони, чи будуть видалені», — говориться у російському Telegram-каналі.

Відповідальність взяло на себе анонімне проукраїнське хакерське угруповання «Sudo rm-RF».

«”Привітали» путіна з днем народження. За нашою інформацією, на болотах не працює не тільки онлайн-мовлення цих телеканалів, але й телевізійне. Працівники компанії скиглять, що «знищена вся інформація на серверах, навіть резервні копії, не працює онлайн-мовлення та внутрішні сервіси, немає навіть інтернету та телефонії»», — повідомило джерело hromadske.

Джерело dev.ua

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше