Українські десантники оприлюднили кадри з Курської операції, на яких видно моторошну “дорогу смерті”

Українські військові показали автомобільну дорогу з російською бронетехнікою, що була знищена у боях та засідках у Курській області.

Відео оприлюднила пресслужба 82-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ.


На автомобільній дорозі «Снагость — Зелений Шлях» протяжністю 14 кілометрів за останні тижні Сили оборони лише підтвердженими знищили більше 30 одиниць техніки окупантів.

Більша її частина була підбита в засідках та ударними дронами на шляху до селищ Зелений Шлях та Новоіванівка, які були захоплені російськими військовими два тижні тому та тримали оборону від українських військових.

«Найбільших втрат техніки зазнала сумнозвісна 155 бригада морської піхоти», — зазначили десантники.

На відео показано знищеними 9 бронетранспортерів, 3 танки, 12 бойових машин піхоти та 5 бронеавтомобілів різних моделей. Крім них, також присутня й інша техніка, залишки якої неможливо ідентифікувати.

Ця автомобільна дорога є одним із двох сполучень, що ведуть до вище згаданих селищ, за які наразі точаться бої. Обидва шляхи перебувають під вогневим контролем українських військ та є загрозливими через активність диверсійних груп.

Саме автомобільне полотно розташоване посеред полів та не має істотного прикриття, де можна було б сховатися від розвідувальних та ударних дронів.

Автомобільна дорога між населеними пунктами Снагость, Любимівка та Зелений Шлях, Курська область

Раніше «Мілітарний» повідомляв про одну із засідок на цій дорозі, що була влаштована на колону російської техніки поблизу Любимівки.

Унаслідок успішної операції були повністю знищені дві бронемашини З-СТС «Ахмат», бойова машина піхоти БМП-1, а також уражена одна БМП-3.

Цікаво, що джерелом цих кадрів стали російські військові блогери, що помилково ідентифікували розбиту техніку як українську, неправильно верифікувавши одну з машин як M2 Bradley.

Знищена колона бронетехніки росіян в Курській області, жовтень 2024. Фото: Російські пропагандистські медіа

А двома днями раніше оператори ударних дронів 103-ї бригади тероборони знищили ворожу бойову машину БМД-2 та гусеничний бронетранспортер МТ-ЛБ біля Снагості.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше