NASA відклало запуск корабля SpaceX Crew Dragon до МКС через проблеми зі здоров’ям у одного з членів екіпажу

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) США відклало запуск корабля SpaceX Crew Dragon з астронавтами на Міжнародну космічну станцію через «незначні проблеми зі здоров’ям» одного з членів екіпажу. Повторну спробу розпочати реалізацію місії Crew-3 буде здійснено не раніше 05:36 за київським часом 6 листопада з майданчика Космічного центру Кеннеді у Флориді.

Напередодні ми вже повідомляли, що місію Crew-3 відкладено з раніше запланованого старту 31 жовтня на 3 листопада. Тоді це було через погодні умови.

Проблема не є надзвичайною медичною ситуацією і не пов’язана з COVID-19“, – повідомив представник NASA, не уточнивши, хто саме з членів екіпажу захворів.

Нагадаємо, до складу екіпажу місії Crew-3 входять американські астронавти Раджа Чарі (Raja Chari), Кайла Баррон (Kayla Barron) та Томас Маршберн (Thomas Marshburn), а також астронавт Європейської космічної агенції Маттіас Маурер (Matthias Maurer). Екіпаж вирушить на МКС на кораблі Crew Dragon компанії SpaceX, який буде виведений у космічний простір за допомогою ракети-носія Falcon 9. Згідно з наявними даними, до запланованого старту астронавти продовжать дотримуватися карантину, перебуваючи на території Космічного центру Кеннеді, а ракета-носій та космічний корабель залишаться на стартовому майданчику.

Як випливає з назви, Crew-3 – це вже третя пілотована місія, яку компанія SpaceX реалізує для NASA. У рамках попередньої місії Crew-2 у квітні цього року на МКС були доставлені астронавти NASA Шейн Кімброу (Shane Kimbrough) і Меган МакАртур (Megan McArthur), японський астронавт Акіхіко Хошиде (Akihiko Hoshide) та представник ЕКА Томас Песе Очікується, що незабаром вони повернуться на Землю.

Джерело space

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше