1000 км без підзарядки, розгін до 100 км/год за 4 с та Huawei HarmonyOS. Гібридний кросовер Aito M5 показали на живих фото

Компанії Seres та Huawei провели повноцінну презентацію нового бренду електромобілів Aito (Adding Intelligence to Auto), першою моделлю якого є кросовер Aito M5.

Раніше повідомлялося, що це електромобіль, проте Aito M5 є гібридом, збудованим на платформі Seres REEV DE-i. Він оснащений двома електромоторами, розташованими на двох осях, потужністю 224 та 204 к.с. Розгін від 0 до 100 км/год займає 4 с, а середня витрата палива дорівнює 0,8 л на 100 км шляху.

Один із найбільш примітних аспектів нового автомобіля Aito – робота під управлінням операційної системи Huawei HarmonyOS. Він також запропонує водіям розумну кабіну HarmonyOS Smart Cockpit. Габарити машини складають 4770 х 1930 х 1625 мм при колісній базі 2880 мм. У машині встановлений 1,5-літровий турбований двигун потужністю 125 л.с., що обертає генератор для підзарядки батареї в дорозі. При цьому його можна використовувати лише в режимі електричної енергії.

Топова версія масою 1,3 т отримає акумуляторну батарею ємністю 200 кВт•год, яка забезпечить запас ходу понад 1000 км. Раніше такий ємний акумулятор обіцяла тільки Tesla у новому Roadster.

Глава відділення Huawei Consumer BG Юй Чендун заявив, що начинка моделі створена з урахуванням більш ніж 30-річного досвіду роботи компанії в електронній галузі. При цьому бренд Aito поставив перед собою амбітну мету за п’ять років увійти до трійки найкращих постачальників автомобілів на новій енергії.

Джерело drive

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше