Google випустила першу бета-версію Android 12L для планшетів та складних смартфонів

Google анонсувала Android 12L наприкінці жовтня, а зараз вийшла перша бета-версія ОС – Beta 1.

Android 12L – спеціальна версія Android з оптимізаціями для планшетів, складних смартфонів та пристроїв ChromeOS. Оновлення адаптує UI для великих екранів і належним чином підлаштовує розташування головного екрана, екрана блокування, повідомлень, швидких налаштувань та інших елементів. Анонс Android 12L (раніше воно фігурувало під назвою Android 12.1) відбувся на Android Dev Summit. Спершу вийшла збірка Developer Preview для розробників, а тепер вона стала трішки стабільнішою і перейшла в канал Beta. Чи треба говорити, що перша бета вкрай нестабільна — встановлювати можна тільки на свій страх і ризик, і краще не на основний пристрій.

Google стверджує, що 12L спростить багатозадачність

Поки що Android 12L офіційно підтримується тільки смартфонами Google – від Pixel 3A аж до Pixel 5A. Але навряд чи вдасться повноцінно протестувати новий UI – для цього екрани Pixel недостатньо великі. Для планшета Lenovo Tab P12 Pro c 12,6-дюймовим екраном доступна збірка Developer Preview, але коли вийде бета-версія поки що невідомо. Також Google пропонує випробувати можливості Android 12L в емуляторі.

Для Android 12L розробники створили двостовпцевий макет для екранів роздільною здатністю від 600 dp (Density-independent Pixels), який дозволить використовувати всю ефективну площу дисплея. Наприклад, меню швидких налаштувань та панель сповіщень зможуть відображатися пліч-о-пліч у різних частинах екрана, що забезпечить одночасний доступ до обох. В Android 12L також з’явиться нова панель завдань для швидкого переходу між різними додатками. При перетягуванні програми з панелі завдань (drag & drop) вона відкриватиметься в режимі розділеного екрана, який буде доступний для всіх програм незалежно від того, є підтримка зміни розміру чи ні.

Бажаючі зареєструватися в бета-тестуванні нових версій Android можуть зробити це на спеціальному сайті Google.

Джерело itc.ua

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше