Sony працює над двома версіями PlayStation VR нового покоління у вигляді шолома та окулярів

В інтернеті з’явилася інформація про двох нових пристроях з сімейства PlayStation VR – шоломі та окулярах віртуальної реальності. Шолом матиме тактильну віддачу.

Інформацію про патенти з наочними зображеннями майбутніх пристроїв виявили журналісти видання LetsGoDigital в патентному бюро США. На них описується шолом та окуляри віртуальної реальності. Належить патент Стівену Осману – главі PlayStation Magic Lap і провідному інженеру-програмісту Sony Interactive Entertainment.

На зображенні видно, що шолом буде кріпитися стандартним для Sony чином – дужка, що оперізує голову. Однак найцікавіше – це наявність модуля тактильної віддачі (Haptic). Невідомо, чи буде він використовуватися в іграх, але, за припущеннями журналістів, як мінімум в разі, якщо гравець надів шолом неправильно, вібромотор будуть посилати тактильні сигнали. Про це говорить наявність датчиків тиску, на зображенні позначені літерою P (Pressure, укр. – Тиск) і сенсора руху (ACC). Насправді коригування посадки шолом віртуальної реальності вкрай важлива функція – адже, як правило, користувачі можуть сидіти в ньому по кілька годин. Якщо шолом буде сильно тиснути на голову, або, навпаки, сидіти занадто вільно – це може принести дискомфорт у вигляді навантаження на шию або головного болю.

Подробиць по другому пристрою на опублікованому зображенні – окулярах віртуальної або доповненої реальності, які будуть триматися на голові за допомогою дужок, на жаль, не так багато. Однак у них теж є датчик тиску на краї дужок.

Згідно з іншими чутками, PlayStation VR 2 може отримати вбудований акумулятор, що забезпечує до 5 годин автономної роботи, технологію відстеження очей і частоту оновлення дисплеїв в 120 Гц.

Дата виходу пристрою на поточний момент залишається невідомою. Імовірно друге покоління PlayStation VR може вийти через рік або два після виходу PlayStation 5. Орієнтовна вартість – 350 євро.

Джерело LETSGO DIDGITAL

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше