У ЄС обговорюють нові візові обмеження для росіян

Країни-члени Європейського Союзу обговорюють можливість запровадження візових обмежень для громадян росії.

За повідомленнями ЗМІ, громадянам росії, які хочуть отримати короткострокову візу для в’їзду до Євросоюзу, збільшать вартість візи для в’їзду до ЄС. Це може ускладнити в’їзд росіян до Європи. Це рішення було прийняте як компроміс, щоб пом’якшити розбіжності країн-членів ЄС щодо візової політики для росія.

Уряд Чехії має намір запропонувати повністю зупинити дію угод щодо спрощення візового режиму з російською федерацією та Білоруссю на зустрічі міністрів закордонних справ у Празі, яка запланована наступного тижня. Якщо пропозицію Чехії буде схвалено, то росіяни та білоруси зможуть подавати заявки на короткостроковий в’їзд, але буде збільшено час обробки віз. Також громадяни цих країн платитимуть за візу 80 євро замість 35 євро.

“Отримання європейської туристичної візи – це привілей, а не право людини”, – сказав прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас.

За її словами, заборона насамперед торкнеться російської «еліти», яка часто подорожує з москви та Санкт-Петербурга до країн ЄС. Саме ці люди мають більший вплив на правлячий режим.

Зазначається, що Естонія, Латвія, Литва, Польща та Фінляндія розглядають можливість закрити росіянам в’їзд у свої країни, навіть якщо ЄС не запроваджуватиме загальносоюзну заборону.

Джерело bloomberg

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше