Business Insider: Ілон Маск затягував купівлю Twitter через можливу Третю світову війну

Після чергових слухань у рамках протистояння Twitter та Ілона Маска в мережі з’явилися приватні повідомлення мільярдера до одного з банкірів. У них йшлося, що угода не матиме сенсу, якщо почнеться Третя світова війна.

Варто зазначити, що нові версії про причини вагань, а потім різкої зміни курсу Маска щодо Twitter з’являються в ЗМІ постійно. Тому, найімовірніше, це була ціла сукупність мотивів, у якій важко визначити головний.

Ілон Маск хотів уповільнити процес придбання Twitter за 44 мільярди доларів через кілька місяців після того, як росія вторглася в Україну, заявивши в приватних повідомленнях, що не має сенсу купувати Twitter, “якщо ми йдемо до Третьої світової війни”.

Текстове повідомлення було відправлено 8 травня банкіру Morgan Stanley, який фінансує частину угоди Маска. У цих текстах мільярдер також цитував майбутню промову президента росії путіна. 9 травня диктатор виступив із заявою, в якій назвав рішення вторгнутися в Україну “єдино правильним”.

Імовірно, Маск побоювався, що після цієї промови стане відомо про вступ у війну інших країн через зростання військового натиску росії.

Давайте сповільнимо всього на кілька днів. Завтрашня промова путіна дійсно важлива. Немає сенсу купувати Twitter, якщо ми йдемо до Третьої світової війни, – процитував один з адвокатів слова Маска.

Цікаво, що ці повідомлення до справи долучили саме представники соцмережі. Демонструючи подібні повідомлення, адвокати Twitter хотіли показати, що увага Маска в період ухвалення рішення про купівлю компанії була сконцентрована на фінансовому аспекті, а не на даних про кількість фальшивих облікових записів у соціальній мережі.

Джерело businessinsider

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше