ЗСУ практично взяли в оточення російське угруповання в районі Лиману

Українські війська прорвали оборону рф і контролюють майже всі логістичні шляхи

ЗСУ ввечері 29 вересня, ймовірно, завершили оточення Лимана. Українські війська прорвали оборону рф і зможуть взяти місто під свій контроль, якщо росіяни не отримають підкріплення. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«ЗСУ прорвали оборону рф у районі Ставок, що за 10 км на північ від Лиману. Вони перерізали дорогу Торське – Дробишеве, яка була останнім шляхом постачання та виїзду для російських загарбників, що утримують лінію на захід від Лиману», – йдеться у звіті.

Зазначається, що підрозділи БАРС-13 і 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які тримали оборону в районі Дробишевого та Лимані, опинилися в «надзвичайно складній» ситуації.

Російські «військові блогери» теж називають ситуацію в цьому районі «вкрай складною».

Речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарі «Громадському» повідомив, що українські військові тримають під вогневим контролем майже всі логістичні шляхи.

Нагадаємо: на Донеччині путінські війська зазнають розгромних поразок, і 30 вересня, у день урочистостей із нагоди «референдумів», опинилися в оточенні в районі Лиман – Ямпіль. Експерти називають відчайдушним кроком швидке проведення «референдумів» у чотирьох областях, оскільки жодну із цих областей російська армія повністю не контролює.

Джерело understandingwar

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше