путін оголосив про анексію Донбасу, Херсонської і Запорізької областей

Він закликав Київ до переговорів

Російський президент владімір путін підписав «договори про вступ до складу росії» окупованих українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Про це він повідомив під час свого виступу.

На так званій церемонії підписання були присутні високопоставлені російські чиновники, зокрема міністр оборони рф Сергій Шойгу і глава Чечні Рамзан Кадиров. Водночас патріарх РПЦ Кирил не зміг відвідати захід через позитивний тест на коронавірус.

«Люди свій вибір зробили, однозначний вибір. Сьогодні ми підписуємо договір про прийняття до складу ДНР/ЛНР, Запорізької та Херсонської області. Упевнений, що федеральні збори підтримають конституційні закони про прийняття та утворення в Росії 4-х нових регіонів, 4-х нових суб’єктів рф», – сказав путін на початку свого виступу.

За слова російського диктатора, «розвалили вєлікую страну» у 1991 році.

Путін також стверджує, нібито москва готова до переговорів з Києвом. При цьому він цинічно «вимагає» від України припинити вогонь на фронті в той час, коли росіяни безжально обстрілюють мирних українців.

«Ми закликаємо київський режим негайно припинити вогонь та війну, яку він розв’язав ще 2014 року. Ми закликаємо Київ до переговорів, але вибір народу ми не обговорюватимемо, він зроблений, росія народ не зрадить. Ми обов’язково відбудуємо зруйновані міста та селища, школи, музеї, заводи. Відновимо всю інфраструктуру», – заявив путін.

Джерело mind

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше