путін заявив Макрону про готовність застосувати ядерну зброю проти України, – Daily Mail

Керівник росії володимир путін насторожив західних лідерів, згадавши про ядерні атаки на Хіросіму і Нагасакі в розмові з президентом Франції Емманюелем Макроном

Про це із посиланням на власні джерела повідомило британське видання Daily Mail.

Стало відомо, що путін заявив, що бомбардування японських міст Хіросіма й Нагасакі, які потягли за собою капітуляцію Японії наприкінці Другої світової війни, продемонстрували, що “не потрібно атакувати великі міста для того, щоб перемогти”.

За інформацією співрозмовників Daily Mail, Макрон стривожений цією заявою, позаяк це “прозвучало як натяк на те, що путін може підірвати тактичну ядерну зброю на сході України, залишивши Київ неушкодженим”.

“путін хоче донести повідомлення про те, що на столі є всі варіанти відповідно до російської доктрини щодо ядерної зброї”, – наголошує видання.

  • 18 жовтня генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вважає ймовірність застосування росією ядерної зброї проти України низькою, але проводить уважний моніторинг за станом та готовністю російських ядерних сил.
  • 24 жовтня начальник Головного управління розвідки міноборони Кирило Буданов заявив, що загроза застосування росією ядерної зброї реальна, але не більша, ніж була вісім місяців чи два роки тому.
  • 29 жовтня Spiegel повідомив, що у рф обговорювалися сценарії ядерного удару по Німеччині за кілька тижнів до нападу рф на Україну.
  • Речник російського диктатора володимира путіна Дмитро Пєсков назвав інформацію New York Times про обговорення ядерного удару по Україні “накачуванням теми”.
  • Міністр оборони росії Сергій шойгу звинуватив Україну в готовності розташувати на своїй території ядерну зброю країн НАТО.
  • Пізніше, 4 листопада, лідер Китаю заявив Шольцу, що виступає проти застосування ядерної зброї в Європі.
Джерело espreso

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше