У Мережі з’явилися перші фото електромобілів Xiaomi

У Мережі з’явилася нова інформація про електромобілі Xiaomi, а також перші знімки прототипу. За даними китайських ЗМІ, менш дорога модель конкуруватиме з седаном Tesla Model 3. Отриманий кодове ім’я Modena варіант буде більший і потужніший за модель Tesla, а коштуватиме приблизно стільки ж, скільки й модель P7 компанії XPeng.

За наявними даними, компанія розглядає випуск двох варіантів — один коштуватиме від $38 000 до $43 600, а другий — від $51 600. Більш доступний електромобіль отримає стандартні літій-залізо-фосфатні (LFP) акумулятори BYD для роботи з напругою 400 В. Також він отримає численні сенсори, розроблені спільно з німецькою компанією Continental, включаючи камери та радари, що працюють у mmWave-діапазоні – ті ж, що застосовує китайський кросовер преміум-рівня Li Auto One.

Більш дорогий варіант буде побудований на 800-вольтовій архітектурі і використовуватиме акумулятори CATL Qilin Battery, які можна зарядити з 0 до 80% всього за 15 хвилин. Новинка отримає процесор Orin X компанії NVIDIA, а також лідер. Система працюватиме на алгоритмах, розроблених Xiaomi. Обидві версії отримають ‘розумні кабіни’ на чіпсетах Qualcomm 8295, які вперше будуть застосовуватися в поточному році в моделі Jidu ROBO-01.

Відомо, що другий, дорожчий електромобіль, під кодовою назвою Le Mans, повинен дебютувати в 2025 році і отримає три електродвигуни з керуючим ПЗ, розробленим Xiaomi. Втім, загалом машина буде побудована на тій самій платформі, що й перша.

У березні 2021 року Xiaomi анонсувала вихід на ринок електромобілів та інвестиції в галузь $1,5 млрд, а також намір витратити протягом 10 років ще $10 млрд. Компанія уклала контракт з Керуючим комітетом Пекінської зони економічного та технічного розвитку в листопаді 2021 року до будівництва заводу в районі Ічжуан, здатного випускати до 300 тис. машин на рік, а також будівництву штаб-квартири відповідного підрозділу Xiaomi та площ, на яких фахівці займуться розробками нових машин.

Завод будуватиметься у два етапи, масове виробництво має розпочатися у 2024 році. П’ятого січня один із засновників Xiaomi Лей Цзюнь (Lei Jun) провів нараду в автомобільному підрозділі, заявивши, що повністю впевнений у нових продуктах.

Джерело cnevpost

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше