Пентагон: США почнуть тренувати українських військових на ЗРК Patriot уже наступного тижня

Днями CNN заявило, що США найближчим часом почнуть тренувати українських військових на зенітно-ракетних комплексах Patriot. Наразі це підтвердив Пентагон.

Тренування розпочнуться наступного тижня. Вони проходитимуть на базі Fort Sill в Оклахомі. Загалом США планують навчити 100 українських солдатів. До речі, Україна має отримати дві батареї ЗРК Patriot. Одну передасть США, а другу – Німеччина. Поставки мають розпочатися наприкінці лютого або на початку березня.

Patriot – це американський зенітно-ракетний комплекс, розроблений компанією Raytheon. Він складається з ракети повітряного перехоплення і високопродуктивної радарної системи. Імовірність ураження літака становить 0.8-0.9, тактичної ракети – 0.6-0.8. Вартість однієї ракети становить близько 3 млн доларів.

Джерело gagadget

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше