SpaceX запустила екіпаж із чотирьох осіб до космічної станції на орбіту, серед них росіянин

2 березня ракетна компанія Ілона Маска запустила чотирьох осіб на орбіту до Міжнародної космічної станції, до двох членів екіпажу NASA приєдналися російський космонавт і астронавт ОАЕ

Про це інформують на сайті SpaceX.

У четвер о 05:34 за Гринвічем Falcon 9 запустив шосту оперативну місію Dragon у космос до МКС зі стартового комплексу 39A (LC-39A) у космосі Кеннеді NASA. Після відділення ступеня перший ступінь Falcon 9 приземлився на безпілотний корабель Just Read the Instructions.

Dragon автономно пристикується до космічної станції в п’ятницю, 3 березня.

Під час перебування в орбітальній лабораторії екіпаж проведе понад 200 наукових експериментів і технологічних демонстрацій у таких сферах, як біологія та фізичні науки, сучасні матеріали, розробка технологій, космічна промисловість і навіть дослідження під керівництвом студентів.

Російський космонавт Андрій Федяєв і астронавт Об’єднаних Арабських Еміратів Султан Альнеяді приєдналися до двох членів екіпажу NASA Стівена Боуена та Воррена “Вуді” Хобурга.

  • 1 лютого два астронавти NASA в прямому ефірі вийшли у відкритий космос. Це було вдруге у 2023 році.
  • У 2023 році Саудівська Аравія вперше в історії відправить жінку-астронавта в космічну місію.
  • 27 лютого стало відомо, що космонавти із США, росії та Об’єднаних Арабських Еміратів готуються до польоту на Міжнародну космічну станцію.
Джерело spacex

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше