США хочуть озброїти українські винищувачі МіГ-29 американськими керованими ракетами

Американські фахівці минулого року допомогли Збройним Силам інтегрувати AGM-88 High-speed Anti-Radiation Missile (HARM) на винищувачі МіГ-29. Тепер ідентичний трюк вони хочуть провернути ще з однією ракетою.

За даними Politico, Міністерство оборони Сполучених Штатів розглядає можливість інтеграції американських всепогодних керованих ракет класу “повітря-повітря” на МіГ-29. Йдеться про AIM-120 Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile (AMRAAM).

Ключовою проблемою є забезпечення зв’язку між ракетою і радіолокаційною станцією винищувача. Якщо це вдасться реалізувати, то AIM-120 стане першою американською ракетою класу “повітря-повітря” на озброєнні Повітряних Сил України. Нагадаємо, що AGM-88 HARM призначені для ураження радіолокаційних станцій противника, які перебувають на землі.

AIM-120 AMRAAM – є авіаційною ракетою середньої дальності. Вона існує в декількох варіантах вартістю від $1 млн. Максимальна дальність пуску становить 180 км (AIM-120D). Який із варіантів може бути перед Україною, поки що невідомо.

Бажання інтегрувати AIM-120 AMRAAM на МіГ-29 пов’язане з небажанням західних країн відправляти в Україну винищувачі. Носіями ракети є багато літаків, зокрема американські F-15, F-16, F-22, F-35, а також шведські JAS 39 Gripen.

Джерело politico

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше