ЗСУ почали використовувати на фронті шведські комплекси Robotsystem 70

ПЗРК малої дальності Robotsystem 70 виробництва Saab прибули в Україну. Ба більше, вони вже встигли засвітитися на передовій. Фотознімки комплексу були оприлюднені членами команди Ukraine Weapons Tracker.

На фото поруч із RBS 70 зображений боєць нещодавно створеної 88-ї ОМБр. Офіційно про постачання таких ПЗРК до теперішнього часу не повідомлялося. Україна могла отримати їх від Швеції, Норвегії, Латвії та Литви.

RBS 70 належить до класу командно-керованих ПЗРК. Для наведення ракети на повітряну ціль використовується лазерний промінь. Ключовою перевагою комплексу є можливість ефективно працювати в умовах протидії засобами РЕБ і тепловими пастками.

ПЗРК можна використовувати для запуску зенітних ракет Bolide, Mk.1 і Mk.2. Залежно від типу використовуваних ракет RBS 70 може вражати цілі на відстані 5-8 км. Вага комплексу становить 87 кг. Концептуально цей ПЗРК перебуває в ніші між Stinger і повноцінними ЗРК, які монтуються на колісні або гусеничні платформи.

Джерело prostomob

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше