Ударом Excalibur артилерія ЗСУ знищила російську ЗРК «Оса-АКМ» (відео)

Установки виявили у Херсонській області. Внаслідок удару від комплексу залишилася лише купа металу.

Українські військовослужбовці знищили російський зенітно-ракетний комплекс Оса-АКМ високоточним боєприпасом.

Артилеристи знищили російську установку “Оса-АКМ” у Херсонській області. Удар завдавав керований боєприпас Excalibur. Виявили та відстежили ЗРК з безпілотника, а потім він же передав координати для ураження.

Також на кадрах показали результати знищення — від машини залишилася лише купа металу. Вартість одного комплексу становить близько 10 млн доларів.

ЗРК “Оса-АКМ” — це остання модернізація радянської установки, яка розроблялася у 1970-ті роки. На озброєння комплекс надійшов 1980 року. Дальність ураження зросла з 5 до 10,3 км, а за висотою до 5 км. Також установку стали оснащувати 8 ракетами замість 6 та 4 у попередніх модифікаціях. Стверджується, що комплекс ЗРК “Оса-АКМ” отримав можливість перехоплювати цілі на швидкості до 500 м/с на зустрічному курсі до 300 м/с на курсі, що наздоганяє.

Нагадаємо, 25 лютого артилеристи ЗСУ знищили російську вантажівку “Ведмідь” з боєприпасами.

24 лютого бійці ЗСУ знищили рідкісну станцію контрбатарейної боротьби “Рись” військ рф. Застосовувався боєприпас Excalibur.

Джерело focus

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше