У москві масово вирубують парки для розгортання систем ППО, – The Insider

У москві масово вирубують дерева у парках, аби розгорнути на їх території системи протиповітряної оборони
Про це йдеться у розслідуванні The Insider.

Видання з’ясувало, що московська влада змушена вирубувати дерева, аби розгорнути системи ППО. Активна вирубка лісів почалася одразу в кількох районах москви на початку 2023 року. Майданчики готують для потреб міноборони рф, зокрема для встановлення ППО.

На Лосиному острові та на дослідних полях Тимірязівської сільгоспакадемії вже розгорнули зенітно-ракетні комплекси С-400. У районі Друкарі вирубали близько 100 га лісу в охоронній зоні музею-заповідника Коломенське.

Встановлення ППО в парку-заповіднику “Лосиний острів” на початку 2023 року викликало обурення у місцевих жителів та екологів. У відповідь на їхній запит у муніципалітеті відповіли, що будівництво військових майданчиків проводилося з метою “забезпечення національної безпеки та оборони російської федерації”.

The Insider стверджує, що найбільше екологія постраждала в мікрорайоні Кур’яново. Там було знищено великий лісовий масив на березі річки Москва, навпроти садиби Коломенське. Наразі там триває будівництво майданчика під потреби міноборони росії, який займе 5 га.

Через близькість масштабного будівництва активісти почали непокоїтися й про збереження заповідника Коломенське та церкви Вознесіння, яка включена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Пам’ятка може втратити свій статус через різку зміну ландшафту навколо неї. У Коломенському військова техніка розташовуватиметься на природній території, що охороняється, і на території культурної спадщини, що вважаються неприпустимим.

  • Міноборони росії досі ніяк не коментувало повідомлення щодо розгортання систем ППО на території москви.
  • У січні 2023 року в соцмережах почало з’являтися все більше повідомлень про встановлення зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони у різних районах москви та ближнього Підмосков’я.
  • 21 січня Bloomberg написав, що російська влада почала розміщувати установки ППО в Москві та її передмістях після кількох атак безпілотників на рф у грудні 2022 року.
Джерело theins

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше