ВПС США відправили чотири ядерні бомбардувальники B-52H на острів Гуам

Військово-повітряні сили США перекинули на острів Гуам ядерні бомбардувальники B-52H Stratofortress. Про це повідомило командування авіабази ВПС США “Барксдейл” (Barksdale), штат Луїзіана.

30 березня 2023 року 210 льотчиків і чотири літаки стратегічної авіації прибули на острів Гуам, який розташований за 2000 км від Тайваню. Літаки базуватимуться на військовій авіабазі “Андерсен” (Andresen).

B-52H Stratofortress 96-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї виконуватимуть завдання для підтримки навчальних заходів Тихоокеанських ВПС, у яких також беруть участь сили союзників і партнерів. Місія допоможе льотчикам зосередитися на повному спектрі військових операцій.

Перекидання B-52H на острів Гуам не тільки дасть змогу екіпажам відточити свої навички. Поява стратегічних бомбардувальників на базі “Андерсен” стане надзвичайно важливим сигналом, що демонструє готовність США допомагати союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні. Про це заявила підполковник Ванесса Вілкокс (Vanessa Wilcox), командир 96-ї бомбардувальної ескадрильї.

Додамо, що наприкінці минулого місяця два ядерні бомбардувальники B-52H разом із японськими винищувачами відвідали район у Японському морі, де росія випробувала ракети П-270 “Москіт” (за кодифікацією НАТО SS-N-22 Sunburn). Пуски відбулися 28 березня.

Джерело barksdale

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше