У Китаї скоро запустять поїзди на магнітній підвісці зі швидкістю до 600 км/год

За даними китайських джерел, в Циндао, провінції Шаньдун, починаються роботи по введенню в експлуатацію п’яти поїздів на магнітній підвісці — так званих маглев-поїздів. Оскільки маглев в процесі руху левітують на магнітній подушці, то на їх швидкість істотно впливає лише аеродинаміка кабіни та складу. Розроблені в Китаї поїзди на магнітній подушці розганяються до 600 км/год, але чи буде ця швидкість дозволена профільним міністерством, поки невідомо.

На цей час в Китаї діє одна лінія маглев-поїзда в Шанхаї. Але масовими високошвидкісними поїздами в Китаї залишаються склади CR400 «Fuxing» (Відродження) на колісних парах, здатні розганятися до 400 км/год, але обмежені правилами руху на рівні швидкості до 350 км/г. Перспективні маглев-поїзда, позбавлені коліс як основи пересування, зможуть перевозити пасажирів на швидкості до 600 км/год, що вже ближче до авіасполучення.

Новий маглев-поїзд, створений державною корпорацією China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC), найбільшим у світі постачальником залізничного транзитного обладнання. Як і обіцялося, маглев-поїзд буде запущений в комерційне виробництво у 2021 році після проведення масштабних випробувань. Очевидно, розробка пройшла всі необхідні перевірки та незабаром стане невід’ємною частиною пейзажу Піднебесної. Але і це ще не все! У Китаї почали випробовувати прототип маглева на ефекті надпровідності.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше