LED-стрічка – ефективно, красиво, вигідно

Світлодіодна стрічка є гнучкою друкованою платою з прикріпленими до неї світловипромінюючими діодами (СІД). Вона здатна створювати безперервне і рівномірне джерело світла. Зазвичай вона доступна в рулонах, які можна розрізати на менші довжини відповідно до вимог користувача. Світлодіодні стрічки бувають різних кольорів і можуть використовуватися для різних цілей.

Особливості та переваги світлодіодної стрічки

Вироби універсальні, практичні, широко використовуються у багатьох сферах людської життєдіяльності. Серед основних переваг виділяють:

  1. Енергоефективність. Споживають набагато менше енергії, порівняно з традиційними джерелами світла, роблячи їх економічним та енергоефективним варіантом.
  2. Довгий термін служби потребують менш частої заміни.
  3. Універсальність. Бувають різних кольорів, рівнів яскравості та розмірів.
  4. Простота установки. Можуть бути обрізані, щоб відповідати будь-якому простору чи формі.
  5. Низьке тепловиділення, що робить їх безпечними та ідеальними для використання у місцях, де традиційне освітлення може бути неприйнятним.

Світлодіодні стрічки прості в установці, для монтажу не потрібні спеціальні знання та навички.

Галузь застосування

Світлодіодні стрічки застосовуються в різних сферах:

  1. У домашніх умовах їх використовують для створення декоративного освітлення під шафами, у нішах, кухонних приміщеннях, підсвічування предметів, роблячи на них акцент.
  2. У комерційних підприємствах: офісах, готелях та роздрібних магазинах.
  3. В автомобільній промисловості для внутрішнього та зовнішнього освітлення.
  4. В індустрії розваг використовуються для освітлення сцени, телебачення та кіно, інших спеціальних ефектів.

Для зовнішнього освітлення: садів, доріжок, басейнів, підсвічування архітектурних елементів

Лед стрічка використовується в різних областях, що робить їх все більш популярним вибором як для житлового, так і для комерційного освітлення.

Різновиди світлодіодних стрічок

Придбати LED-стрічку споживачі можуть у інтернет-магазині, де вона представлена у широкому виборі. Популярністю користуються:

  1. SMD. Стрічка має два виходи, у ній використаний один кристалл із параметрами 2,8х3,5 мм.
  2. SMD. Друга модифікація оснащена шістьма виходами та трьома кристалами, розмір кожного складає 5х5 мм.
  3. RGB. До цієї групи входять світлодіодні стрічки з кольоровими кристалами. Стрічки можуть бути різнокольоровими, або однотонними, наприклад, всі діоди будуть світитися синім кольором. Наочний приклад світлодіодної стрічки RGB – новорічні гірлянди.

Кожен вищезгаданий вид діодної стрічки може світити з різною інтенсивністю, на підставі чого прийнято розділяти їх на два класи. Клас «А», або клас «Люкс» має модифікації стрічок з кристалами, чий світловий потік дорівнює 6 люмен або 15 люмен. До класу «B» відносять стрічки зі світловим потоком 12,5 люмен. Маркування IP, прописане на стрічці, свідчить про ступінь її вологостійкості. Цим показником не слід нехтувати, особливо якщо ви хочете купити ЛЕД підсвічування для вологого приміщення або встановити стрічку в місці, де можливий безпосередній контакт з водою.

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше