росія витратила на ракетну атаку проти України 16 травня $128 млн

Приблизно о 03:30 16 травня росія випустила 18 ракет, зокрема, 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр», 3 ракети «Іскандер-М» або С-400, а також 3 дрони. Сили ППО збили усі 18 ракет. В SPEKA підрахували, що росія витратила на ракетну атаку проти України майже $128 млрд.

Найдорожчими були ракети «Кинджал», їхня оціночна вартість становить від $10 млн. Вартість крилатих ракет «Калібр» — до $6,5 млн. Тож лише шість «Кинджалів» обійшлися росії у $60 млн.

Загальна вартість ракетної атаки для росії становила майже $128 млрд. Докладно про розрахунки вартості атаки 16 травня можна почитати тут.

Варто наголосити, що втрата шести «Кинджалів» для росії є доволі суттєвою: за підрахунками ЗСУ, вона має лише кілька десятків цих «гіперзвукових» ракет, а за місяць здатна виготовити не більше двох.

До того ж це повторний успіх сил ППО України та ЗРК Patriot у збитті розрекламованих росією «Кинджалів», що нібито «не мають аналогів», та за роботи з безпрецедентно високою щільністю атаки та шістьма цілями одразу.

Нагадаємо, Збройні сили України вперше успішно перехопили російську ракету Х-47 «Кинджал» 4 травня у небі над Києвом. Збиття «Кинджала» підтвердив командувач Повітряних сил ЗС України Микола Олещук 6 травня.

Джерело speka

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше