Радіолокаційні станції VERA-NG їдуть в Україну (відео)

Нідерландський уряд виділив 150 млн EUR на придбання чотирьох радарів VERA-NG. Вони стануть внеском у зміцнення української системи ППО.

Під час засідання членів групи UDCG буде зроблено заяву про виділення 40 млн EUR на придбання засобів ППО. Вони будуть доставлені в Україну найближчим часом.

VERA-NG був спроектований фахівцями ERA. Він є передовою та сучасною системою пасивного спостереження. Радар використовується для виявлення, ідентифікації та стеження за повітряними, морськими та наземними цілями. До складу системи VERA-NG входить три ресивери сигналів випромінювання. Командний пост зі станцією розміщується в центрі. Пости ППО отримують від РЛС інформацію про виявлені цілі (координати, дальність, висота і азимут).

Система VERA-NG може виявляти цілі на дистанції до 400 км. Точність виявлення становить 20 метрів. Одночасно вона може супроводжувати до 200 цілей. Інформація про них оновлюється з інтервалом 1-5 сек.

Електромагнітну енергію радіолокаційна станція не випромінює. Таким чином, для противника вона “невидима”.

Джерело prostomob

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше