Показано найнижчий автомобіль у світі (відео)

Найнижчий автомобіль у світі створили з Fiat Panda. Чим більше на нього дивишся, тим менше віриш у те, що відбувається.

Це аж ніяк не галюцинація і навіть не якийсь рендеринг, створений штучним інтелектом. Авторами цієї машини, яку вже називають найнижчим автомобілем у світі, виявилися блогери з YouTube-каналу Carmagheddon.

В основу проекту ліг Fiat Panda, знайдений на одному зі звалищ у США. Його кузов розрізали трохи нижче верхньої дверної петлі, залишивши тільки вікна, стійки, дах та капот.

Конструкцію було вирішено посилити коробчастою рамою, а кути капота доповнити роликами.

Стверджується, що дорожній просвіт цієї машини складає всього 1,2-дюйми або близько 3 сантиметрів – стільки, щоб не чіплятися за кришки люків. Для порівняння, офіційно найнижчий автомобіль у світі під назвою Flatmobile, занесений до Книги рекордів Гіннеса, має кліренс у 48,3 мм, що на 18 мм більше, ніж у цієї гаражної розробки.

Що стосується техніки, то вона в цьому проекті реалізована за допомогою 2-тактного двигуна, адже місця під оригінальний двигун і трансмісію в машині більше не залишилося.

Водій хоч і поміщається всередині, але з великими труднощами. Машина керується спеціальним джойстиком, а обстановку зовні доводиться моніторити через камеру GoPro, що передає картинку на смартфон.

Не виключено, що найближчим часом ця машина буде занесена до Книги рекордів Гіннеса як найнижчий автомобіль на планеті.

 

Джерело autoevolution

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше