Україна представить арт-обʼєкт із протитанкових їжаків на Burning Man 2023 (фото)

На Burning Man-2023 від України поїде арт-обʼєкт The Hedgehog Temple – військовий меморіал у вигляді їжака, збудованого з протитанкових їжаків.

Про це повідомляє Ярослав Корець, лідер української спільноти “бьорнерів”.

“Тема BM 2023 — ANIMALIA. Коли я почув про тему, це була осінь і ми сиділи без світла в Одесі, як і всі українці. Iдея арт-проєкту виникла за кілька хвилин. Наш проєкт — військовий меморіал The Hedgehog Temple, це велетенський їжак, побудований з протитанкових їжаків”, – пише Ярослав.

Фото: Ярослав Корець та Олександр Слободянюк

Образ протитанкового їжака був “на поверхні”, адже він став одним із символів оборони.

“Як поєднати зовсім не військову парадигму учасників Burning Man з нашим “повсякденням” і ще раз нагадати, що кожен день в Україні вмирають люди від гармат і ракет, дуже часто, люди, які не мали нічого спільного зі зброєю до 24 лютого, сиділи в своїх офісах, майстернях, робили дизайн чи знімали кіно, жили своє прекрасне життя”, – зазначає Корець.

Візуалізація: The Hedgehog Temple

Всередині семиметрового “їжака” будуть розміщені історії воїнів та звичайних людей, які загинули на війні. Сама конструкція буде побудована із іржавого металу, її каркас буде накритий військовою піксельною сіткою.

Візуалізація: The Hedgehog Temple

Наразі його будівництво вже завершили та відправили у контейнері до Сполучених Штатів Америки. Ярослав також зазначає, що будь-хто з охочих може розмістити свою історію на арт-обʼєкті. Для цього треба буде звʼязатися з ним через особисті повідомлення і надіслати фотографію та коротку історію загиблої людини.

Фото: Ярослав Корець

В останній день Burning Man ці історії будуть переміщені до Temple of the Heart де їх за традицією фестивалю спалять.

Джерело pragmatika

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше