Технологія Legion-X дозволяє використовувати БПЛА у тандемі з іншою технікою (відео)

Інженери Elbit Systems розробили нову мережеву технологію. За даними Breaking Defense, технологія Legion-X дозволяє об’єднувати різні типи безпілотників в одну команду.

Принцип роботи Legion-X був показаний ізраїльським оборонним гігантом на прикладі безпілотників Thor та наземного дрона Rook. Під час демонстрації безпілотники Thor скинули на землю невеликі датчики у вигляді каміння, призначеного для фіксації сейсмічної активності. Вони здатні відстежувати переміщення особового складу та транспортних засобів.

У тандемі з Thor працювали наземні безпілотники. Один із них запустив власний БПЛА на тросі. Робот із бойовим модулем атакував літальний апарат. Злагоджену роботу дронів та роботів забезпечила технологія Legion-X. За словами розробників, перед презентацією вони доопрацювали її з огляду на досвід російсько-української війни.

Джерело prostomob

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше