ЗСУ отримали динамічний захист для БМП Bradley і мова йде не про “Контакт”

Для БМП M2 Bradley існує вже готове рішення зі штатними комплектами динамічного захисту BRAT від американської General Dynamics​ та ізраїльської Rafael​
Устрою Збройних Сил України помічена БМП M2A2 Bradley ODS-SA із встановленим динамічним захистом Bradley Reactive Armor Tiles – BRAT.

Така машина потрапила на відео тренувань одного зі штурмових підрозділів ЗСУ бійці якого відпрацьовували десантування з БМП.

Комплект Bradley Reactive Armor Tiles насправді є доволі штатним для цієї машини в армії США й встановлюється у районах проведення реальних бойових дій, коли необхідно забезпечити додатковий захист машини.

Й Bradley в Афганістані, Іраку, а тепер й у Сирії зазвичай комплектуються саме таким додатковим захистом, який був створений спеціально для цієї машини.

БМП Bradley 1st Armored Division армії США, Сирія

Сам комплект має декілька варіацій й у тій, яка помічена у ЗСУ складається з 96 елементів, які встановлюються у лобовій та бокових проєкціях машини, а також на башту. Сам динамічний захист є результатом спільної роботи американської General Dynamics та ізраїльської Rafael.

Встановлення контейнерів з динамічним захистом здійснюється на спеціальний каркас та кріплення й можливий у польових умовах.

Точні параметри самих елементів BRAT відносно стійкості проти кумулятивних боєприпасів не розголошуються. Але зазначається, що вони розраховані на протидію не лише гранатометам, а всім сучасним протитанковим ракетам, включно з ПТРК великої дальності.

Джерело defence-ua

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше