ЗСУ вперше показали бойове застосування касетних снарядів DPICM (відео)

Журналісти The Telegraph оприлюднили відеоролик з артилеристами з 14-ї ОМБр. У ньому показано бойове застосування касетних снарядів DPICM. Для відстрілу DPICM бійці ЗСУ використовують американську САУ M109.

Уперше снаряди з вражаючими елементами були застосовані артилеристами 79 ОДШБр у Красногорівці. З їхньою допомогою вони завдали удару по позиціях окупантів у Покровському районі.

За словами представника американського оборонного відомства Джона Кірбі, застосування касетних снарядів вплинуло на маневри російських військ. Він назвав використання ЗСУ боєприпасів DPICM “досить ефективним”. Військовий зазначив, що Пентагон уже встиг отримати від українців фідбек. Наявні в розпорядженні військового відомства дані свідчать про те, що завдяки снарядам DPICM просування українських військ прискорилося.

Джерело prostomob

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше