Українські дрони з гранатами знищили два російські танки Т-80 вартістю $4,4 млн

Проєкт “Армія дронів” опублікував відео застосування двох безпілотників для знищення російських танків. Атака виявилася успішною.

На сторінці проєкту зазначено, що військовослужбовці роти ударних безпілотних літальних апаратів 92-ї окремої механізованої бригади знищили два ворожі танки Т-80. Обидві бойові машини були вражені в Луганській області. У повідомленні також ідеться, що їхня загальна вартість становить $4,4 млн.

“Армія дронів” не уточнює, яку з модифікацій Т-80 було знищено. Найновіша називається Т-80БВМ. Вона з’явилася у 2018 році. Танк отримав гармату 2А46М-4 і динамічний захист “Релікт”, чим не може похвалитися жодна з п’яти попередніх версій Т-80, які були побудовані ще до розпаду СРСР.

Т-80БВМ обладнаний газотурбінним двигуном ГТД-1250 потужністю 1250 кінських сил. Швидкість у порівнянні з більшістю інших модифікацій зросла на 10 км/год і склала 80 км/год. Запас ходу – 500 км.

Джерело gagadget

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше