ЗСУ показали український морський безпілотник MAGURA V5, який може вражати цілі на відстані до 800 км (відео)

Днями Україна офіційно представила на виставці International Defence Industry Fair (IDEF 2023) морський безпілотник MAGURA V5. А зараз в інтернеті з’явилося відео з демонстрацією новинки.

Сюжет про дрон зняло американське видання CNN. Репортери побували на секретній базі, де тестують безпілотники, а також поспілкувалися з розробниками і одним з операторів пристрою з позивним “Акула”.

MAGURA V5 являє собою багатоцільовий надводний безпілотний корабель. Він може проводити розвідку, спостереження і пошуково-рятувальні операції на морі, а також бути безпілотником-камікадзе. В останньому випадку MAGURA V5 несе до 320 кг вибухівки. Максимальна дальність роботи пристрою становить до 800 км, а максимальна швидкість – понад 75 км/год.

За словами оператора з позивним “Акула”, безпілотником дуже легко керувати. До речі, саме за допомогою MAGURA V5 ЗСУ вразили в жовтні 2022 року три російські кораблі, включно з новим флагманом “Адмірал Макаров”, який замінив крейсер “Москва”. MAGURA V5 повністю розробили та виробляють в Україні.

Джерело cnn

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше