Києво-Печерську лавру оточили поліцейські: що відбувається (фото, відео)

За повідомленнями очевидців, доступ на територію дозволено лише для священнослужителів, ченців і працівників монастиря.

Сьогодні вранці в Києво-Печерській лаврі спостерігається велика кількість поліцейських. Вхід на територію Національного заповідника тимчасово закритий. Про це 11 серпня повідомляють очевидці в соцмережах.

За повідомленнями, наразі на територію дозволено доступ лише для священників, ченців і працівників чоловічого монастиря.

“Зранку біля Лаври видно безліч поліцейських: доступ на територію заповідника закрито. Вхід на територію нижньої Лаври тимчасово обмежений. Для молитов доступні лише кілька храмів. Таке рішення було ухвалено у зв’язку з невиконанням парафіянами УПЦ рішення суду, яке зобов’язує повернути будівлі під контроль держави”, — йдеться в повідомленні.

Опубліковані фото і відео показують, як правоохоронці закрили всі входи на територію заповідника і присутні у великій кількості всередині Лаври.

Зазначимо, що 10 серпня в Міністерстві культури інформаційної політики повідомили, що Господарський суд Києва виніс рішення, за яким Свято-Успенська Києво-Печерська лавра (чоловічий монастир) УПЦ має повернути майно Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра”. Це стосується 79 об’єктів на території Нижньої лаври.

Нагадаємо також, що 1 липня в УПЦ заявили, що не залишать лавру, бо вважають вимоги Національного заповідника такими, що не відповідають українському законодавству.

30 березня стало відомо, що договір оренди УПЦ Києво-Печерської лаври було розірвано в односторонньому порядку. Через це ченців монастиря попередили про виселення. УПЦ МП подала до суду.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше