В Україні створюють FPV дрони з самонаведенням

Компанія AirUnit розпочала створення ексклюзивних бойових FPV-дронів, які мають здатність автоматично наводитися на обрану ціль. Інформація про це стала доступною від Андрія Штепи, одного з власників компанії.

Він заявив, що ворог активно застосовує на передовій вартісно доступні засоби. Вони є фінансово вигідними для росії, але не є такими для України. Збройним силам України (ЗСУ) необхідні FPV-дрони, здатні вразити цілі з ефективністю як мінімум 20%. Інженерний колектив AirUnit планує досягти цього показника завдяки системі самонаведення.

«Нам потрібні дешеві рішення, які будуть уражати з ефективністю не менше 20%, якщо говоримо про запуск дрона-камікадзе, щоб суттєво змінити ситуацію на фронті. Ми хочемо зробити стабільний продукт, який буде безвідмовно працювати, не створюватиме проблем, буде простим для користувачів і матиме ефективність вище за 20%», – сказав Штепа.

«Плануємо розв’язати проблему саме через комп’ютерний зір і побудову алгоритму роботи дрона під час втрати зв’язку», – повідомив Штепа.

На цей час існуючі безпілотники ЗСУ показують результативність лише на рівні 10%. Для зіставлення, російський безпілотник “Ланцет” вражає цілі у 25-30% випадків. Однак цей показник час від часу зменшується, оскільки ЗСУ активно шукають ефективні методи протистояння російським снарядам.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше