«Оппенгеймер» заробив $718 млн, потрапивши у четвірку найкасовіших фільмів року

«Барбі» – наближається до першого місця з $1,28 млрд

«‎Оппенгеймер» Крістофера Нолана успішно завершує п’яті вихідні прокату з додатком до міжнародної каси у розмірі $32 млн та глобальним зборами у $718 млн. «‎Барбі» Ґрети Ґервіґ тим часом заробила ще $26,7 млн в черговій сесії, довівши загальний заробіток до $1,279 млрд.

Історична драма Нолана стала 4-й найкасовішим фільмом режисера у світі, випередивши «Інтерстеллар», а також 4-м найбільшим фільмом 2023 року після «‎Брати Супер Маріо в кіно» ($1,35 млрд), «Вартові Галактики 3‎» ($845 млн) та «‎Барбі». «Оппенгеймер» – це також найкасовіший фільм режисера на 50 закордонних ринках, включаючи Німеччину, Індію, Бразилію та Саудівську Аравію.

«Оппенгеймер» заробив $718 млн, потрапивши у четвірку найкасовіших фільмів року. «Барбі» – наближається до першого місця з $1,28 млрд

Цього тижня «‎Оппенгеймер» дебютує в Італії та Греції, а прем’єра в Китаї запланована на 30 серпня.

Романтична комедія про ляльок Mattel «‎Барбі» тим часом додала ще $26,7 млн ​​із 75 ринків у 5 сесію прокату, довівши міжнародні збори до $711,9 млн, а глобальні – до $1,279 млрд. Фільм Ґрети Ґервіґ став другою найбільшою стрічкою WB у світі та п’ятою найкращою у світі загалом. Це найвищий прибуток студії на 30 ринках, включаючи Велику Британію, Бразилію, Австралію, Нову Зеландію, Аргентину та Польщу.

«Барбі» стала найуспішнішою стрічкою Warner Bros. в Україні – касові збори сягнули ₴110 млн.

Інша робота WB «Мег 2: Западина» зібрала понад $300 млн у світі, а спільна прем’єра з DC «‎Синій жук» досягла глобальних $43 млн, змістивши в національному прокаті рекордсменку «‎Барбі» ($25,4 млн проти $21,5 млн) – хоча збори були меншими ніж очікувалось. Виробництво третього для DC фільму у 2023 році обійшлося у $100 млн, немало коштувала й реклама – тож стрічці доведеться неабияк підсилитись і сподіватись на «‎сарафанне радіо». Нині на Rotten Tomatoes стрічка має 76% від критиків та 92% від аудиторії, наша рецензія нижче:

«Оппенгеймер» заробив $718 млн, потрапивши у четвірку найкасовіших фільмів року. «Барбі» – наближається до першого місця з $1,28 млрд

Заснований на реальній історії «Ґран Туризмо» від Sony додав $6,3 млн на 34 ринках із загальними міжнародними зборами у $22,7 млн. «Місія неможлива. Розплата. Частина перша» нині має $376,4 млн в міжнародній та $541 млн у глобальній світовій касі.

Джерело variety deadline

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше