У Курську заявили про влучання дрона у багатоповерхівку

Російські військові й посадовці повідомили про “спроби атаки” безпілотними літальними апаратами (БпЛА) в Курській і Брянській областях, розташованих поблизу кордону з Україною. Як інформує пресслужба міноборони рф, в ніч на неділю, 27 серпня, територія цих двох російських регіонів зазнала атаки двох українських БпЛА літакового типу, які виявили й знищили в польоті.

Однак згодом губернатор Курської області рф Роман Старовойт повідомив у Telegram-каналі про пошкодження одного з багатоквартирних будників у Курську внаслідок влучення в нього безпілотника. За його даними, на деяких поверхах були вибиті шибки. Також “від вибухової хвилі постраждали кілька шибок у корпусі інженерного факультету” Курського державного аграрного університету, додав російський посадовець.

Як повідомлялося, в ніч на 26 серпня столиця рф москва зазнала чергової атаки дронів. Тоді міноборони рф повідомило, що у московській області було збито український безпілотник “літакового типу”.

Днем раніше повідомлялося про одну з наймасовіших атак з застосуванням БпЛА по об’єктах рф на території Криму.

Також за день до того міністерство оборони рф заявило, що збило запущену Україною ракету над Калузькою областю, що межує з московською областю. москва традиційно звинувачує в атаках Київ.

Натомість Україна майже ніколи публічно не бере на себе відповідальність за атаки на території росії або на підконтрольній росії території України, але в останні місяці заявляє, що знищення російської військової інфраструктури допомагає Києву вести контрнаступ.

Джерело dw

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше