В Україні можуть налагодити виробництво БМП Patria

Керівництво компанії Patria з Фінляндії розглядає можливість початку роботи на українському ринку. Першими про це повідомили журналісти Yle.

З опублікованого ними матеріалу випливає, що Київ зацікавлений у налагодженні виробництва колісних машин Patria. ЗСУ вони вже знайомі, оскільки польська Rosomak є ліцензійною копією фінської БМП.

Для Patria запуск виробництва бронемашин в Україні стане другим за рахунком успішним кейсом. У Польщі фінська БМП виробляється під назвою Rosomak.

Актуальною версією бронемашини є Patria AMV XP. Вона була спроєктована у Фінляндії у 2013 році. До теперішнього часу з виробництва ця БМП знята не була. Це пояснюється тим, що вона вийшла досить вдалою. Вага бронемашини становить 32 т. Товщина броні в лобовій проекції БМП становить 30 мм. Машина витримує вибух 10-кілограмової фугасної міни під корпусом або колесом. У Patria стверджують, що вона здатна витримати постріл із гранатомета на кшталт РПГ-7.

Джерело prostomob

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше