Польща почала виробляти комплектуючі для F-16

Виробництво конструкцій F-16 Block 70/72 на підприємстві PZL Mielec здійснюється в цеху загальною площею 14 тис. кв. м.

Польща налагодить виробництво більшості комплектуючих для американських винищувачів F-16. Про це сказав директор заводу PZL Mielec Януш Закрецький в коментарі агентству PAP у середу, 30 серпня.

“У кінцевому підсумку PZL Mielec вироблятиме від 70 до 80% конструкції корпусу F-16”, – заявив він.

За словами Закрецького, підприємство має намір реалізувати цей план до кінця наступного року.

“Виробництво конструкцій F-16 Block 70/72 (новітня модифікація винищувача – ред.) на підприємстві PZL Mielec здійснюється в комплексно модернізованому цеху загальною площею 14 тис. кв. м. Раніше тут виробляли військові реактивні літаки”, – зазначив директор заводу.

Винищувач F-16 версії Block 70/72 вийшов у серію лише в січні поточного року. Його особливістю є оснащення бортовою радіолокаційною станцією APG-83 (SABR) дальнього виявлення з активною фазованою решіткою, бортовим комплексом РЕБ, підвісними контейнерами цілевказання AN/AAQ-33 Sniper тощо.

Нагадаємо, що три країни погодились надати Україні F-16. При цьому авіаційна коаліція зараз нараховує 14 країн і “їхня кількість збільшується практично щотижня”.

Джерело pap

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше