Дрони з “авіаційного картону” виробляються в Україні

27 серпня дрони з картону атакували російську авіабазу в Халіно. Як виявилося, вони були вироблені українською компанією, яка співпрацює з СБУ. Про це стало відомо від журналіста Юрія Бутусова.

Спочатку передбачалося, що військовий аеродром атакували безпілотники PPDS, які офіційно поставляються в Україну з Австралії компанією SYPAQ. Джерела Бутусова стверджують, що літальні апарати, які брали участь в операції, мали схожу конструкцію. Їх розробили фахівці української компанії. Таким чином, австралійські безпілотники PPDS жодного стосунку до удару по аеродрому не мають.

Фюзеляж БПЛА виготовляється з “авіаційного картону”. Завдяки цьому помітність безпілотників для ворожих РЛС знизилася. GPS-сигнал для наведення на ціль не використовується. Таким чином, заглушити ударний картонний безпілотник за допомогою засобів РЕБ неможливо.

Дрони комплектуються БЧ спрямованої дії. Кожен БПЛА несе на борту 1 000 вражаючих елементів, виготовлених із карбіду вольфраму. Вони перетворюють наземні цілі на решето.


До слова, безпілотники виробництва SYPAQ також активно використовуються Силами оборони. 26 липня російські ЗМІ оприлюднили фотознімки збитого БПЛА з картону, модифікованого для нанесення ударів. У фюзеляжі БПЛА знаходиться міна МОН-50. Радіодетонатор ВП-2а кріпиться на крилі. Яким чином дрон наводиться на ціль, невідомо.

Джерело prostomob

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше