ППО відпрацювала по ракетах росіян під Одесою – відео командувача Повітряних сил

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук опублікував кадри роботи української протиповітряної оборони по крилатих ракетах росіян, якими вони в ніч проти 17 вересня атакували Одеську область.

На ролику видно, як українські зенітники з ПК “Південь” запускають з комплексу ППО ракету, яка впольовує ворожу ціль. Наслідуючи “жертву”, вона стикається з нею, утворюючи своєрідний феєрверк.

Раніше військові повідомляли, що всього росія запустила на Україну 16 повітряних цілей: шість російсько-іранських дронів-камікадзе та 10 крилатих ракет типів Х-101/Х-555/Х-55, випущених з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса.

Сили ППО збили всі “шахеди” та шість ракет, однак росіяни влучили у зерносховище на Одещині. Постраждалих немає.

Нагадаємо, після виходу рф із зернової угоди в середині липня 2023 року російська армія розбиває ракетами та дронами порти та зерносховища на Одещині. Після того як Україна почала вивозити більше зерна через дунайські порти до Румунії, Ізмаїл та Рені – часті мішені для окупантів. Для відновлення угоди окупанти хочуть виключення з-під санкцій одного з їх банків, а також компаній-виробників добрив у рф. Президент Туреччини сказав, що Україні нібито слід пом’якшити свої умови, але в МЗС відповіли, що жодних поступок противнику не буде. За прогнозами, незважаючи ні на що, Україна збере у 2023-му більше зерна, ніж минулого року.

Джерело Микола ОЛЕЩУК

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше