Нова спецоперація ГУР “Бариня”: завербовано військового рф і ще 11 окупантів (відео)

Головне управління розвідки Міноборони провело успішну спецоперацію під назвою “Бариня” з вербування російського військовослужбовця. Про це розповів представник ГУР Андрій Юсов на пресконференції за участю військового рф Данила Алфьорова.

У проєкті “Хочу жити” Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими зазначили, що Алфьоров допоміг 11 своїм товаришам по службі здатися в полон в рамках спецоперації ГУР.

Алфьоров розповів, що через півтора тижня після підписання ним контракту з Міноборони рф з ним зв’язалися представники України і запропонували співпрацю. Він погодився і допомагав Україні збирати інформацію про переміщення російських військ.

Згодом українська сторона запропонувала Алфьорову відправляти військових рф, які висловлять згоду, добровільно здаватись у полон за програмою “Хочу жити”. Алфьорову вдалося вивезти три групи окупантів загальною кількістю 11 людей. Після цього українські сили допомогли вийти з російських позицій і самому Алфьорову.

За словами Юсова, в переході Алфьорова на український бік ГУР допомагали спецпризначенці.

Він додав, що зараз у роботі є ще низка подібних спецоперацій ГУР.

Нагадаємо, 23 серпня ГУР повідомило, що виманило російський військовий гелікоптер Мі-8, він сів на українському аеродромі. Гелікоптер приземлився на Харківщині.

Джерело liga

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше