Польща планує припинити надання соціальної допомоги українським біженцям на наступний рік

Польща планує з першого кварталу наступного року скасувати соціальну допомогу для українських біженців – речник уряду сподівається, що “просто не буде необхідності її продовжувати”.

Про це в інтерв’ю РАР розповів речник уряду Пьотр Мюллер.

Видання зазначає, що згідно з місцевими опитуваннями, більшість поляків виступає проти продовження фінансової допомоги громадянам України, які наразі проживають у Польщі. Мюллер наголосив, що всі рішення про соціальну допомогу, прийняті після початку війни, мали тимчасовий характер.

“Рішення, які були прийняті після початку війни, мають тимчасовий характер, і це все, що я можу сказати”, – зазначив він.

Мюллер підкреслив, що вже завершився період, коли українці масово тікали до Польщі.

“Тому ці рішення поступово втрачають силу, в акті прописано, що вони не будуть продовжені”, – пояснив речник.

Він сподівається, що “просто не буде необхідності продовжувати” соціальну допомогу, а на питання, чи не буде в ній подальшої потреби, сказав що “думає, що не буде”.

  • Очільник МЗС Польщі Збігнєв Рау заявив, що відносини з Україною наразі увійшли у “період спаду” – цим він пояснив свою відсутність на зустрічі голів МЗС держав Європейського Союзу.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше